Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.02.2020

Conducerea AIPA a avut o întrevedere cu un Grup de experți ai Băncii Mondiale și FAO

Conducerea AIPA a avut o întrevedere cu un Grup de experți ai Băncii Mondiale și FAO

Întrevederea a avut drept scop cunoașterea mecanismului de subvenționare și măsurile de sprijin întru susținerea și stimularea investițiilor în sectorul zootehnic.

În cadrul întrevederii, directorul AIPA, Vadim Curmei, a menționat dialogul constructiv și a mulțumit pentru implicare şi sprijinul acordat țării noastre în diverse domenii, dar mai cu seamă în sectorul agroindustrial, fiind un semnal important de sprijin pentru cursul de reformare și modernizare a Republicii Moldova.

Dialogul s-a axat pe subiecte ce vizează măsurile de sprijin din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR), mecanismele de finanțare oferite de către stat, prioritățile și necesitățile  pentru perioada următoare, dar și despre noile inițiative ce vor revitaliza sectorul zootehnic, fiind o prioritate pe agenda Guvernului. În acest context, a fost subliniată importanța cooperării şi dialogului dintre autoritățile moldovenești și a Băncii Mondiale.

Conducătorul echipei de experți a Băncii Mondiale, Melissa Brown, a reiterat disponibilitatea donatorilor de a susține și în continuare dezvoltarea sectorului agroalimentar prin proiectele de asistență în vederea încurajării investițiilor.

În încheiere, directorul AIPA a mulțumit reprezentanților Băncii Mondiale și FAO confirmând disponibilitatea de a conlucra și în continuare întru dezvoltarea sectorului agricol și rural.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus