Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.02.2020

Republica Moldova va adera la protocoale internaționale care vor facilita cooperarea în domeniul serviciilor poștale

Republica Moldova va adera la protocoale internaționale care vor facilita cooperarea în domeniul serviciilor poștale

Republica Moldova va ratifica Protocolul adițional la Convenția poștală universală și Protocolul final la acesta, cel de-al 10-lea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale (UPI) și cel de-al doilea Protocol adițional la Convenția poștală universală. Comisia politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea actelor respective.
 
Prin semnarea Protocolului adițional la Convenția poștală universală, țările membre trebuie să vegheze ca operatorii lor desemnați să asigure acceptarea, prelucrarea, transportul și distribuirea trimiterilor poștei de scrisori.

Trimiterile poștei de scrisori ce conțin doar documente includ trimiteri prioritare și non-prioritare până la 2 kg; scrisori, cărți poștale și imprimate până la 2 kg; trimiteri pentru nevăzători până la 7 kg; saci speciale cu ziare, publicații periodice, cărți și documente tipărite similar, pe adresa aceluiași destinatar și aceleiași destinații, cu greutatea de până la 30 de kg.
 
Trimiterile poștei de scrisori ce conțin marfă cuprind pachete mici prioritare și neprioritare până la 2 kg; trimiteri pentru nevăzători până la 7 kg; saci speciale cu ziare, publicații periodice, cărți și documente tipărite similar, pe adresa aceluiași destinatar și aceleiași destinații, cu greutatea de până la 30 de kg.
 
De asemenea, protocolul conține și descrierea serviciilor suplimentare.

UPU este o organizație interguvernamentală și o agenție specializată în cadrul ONU. Din componența UPU fac parte 192 țări. Republica Moldova este membru al UPU din 16 noiembrie 1992.

Calitatea de membru al UPU a oferit Moldovei mai multe beneficii: libertatea tranzitului, cooperarea directă cu statele-membre în vederea schimbului de poștă și efectuarea decontărilor, organizarea și exploatarea serviciilor internaționale financiare (mandate poștale și electronice), control internațional privind termenele de circulație a poștei, asistență în aplicarea tehnologiilor noi, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus