Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2020

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la cea de-a 19-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Evenimentul se va desfășura în perioada 20-21 februarie, la Viena.
  
Din delegație fac parte deputații Vasile Bolea, Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, șeful delegației naționale la AP OSCE și Inga Grigoriu, Vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.
 
Agenda reuniunii cuprinde ședințe ale Comitetului permanent, reuniuni separate ale Comitetului general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare, Comitetului general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediul ambiant, Comitetului general pentru afaceri politice și securitate, precum și ședința comună a celor trei Comitete generale.
 
Mesaje de salut vor rosti la ședința de deschidere Președintele Consiliului Național al Austriei, Wolfgang Sobotka, Președintele AP OSCE, George Tsereteli, președinția albaneză a OSCE și Secretarul general al OSCE.
 
În cadrul ședințelor celor trei comitete generale ale OSCE vor fi audiate informații prezentate de experți și oficiali de la Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, șefii instituțiilor OSCE și reprezentanți ai guvernelor din țările OSCE. Vor fi discutate subiecte referitoare la utilizarea eficientă a instrumentelor și mecanismelor OSCE pentru rezolvarea conflictelor prelungite, efectele schimbărilor climatice asupra securității și cooperarea multilaterală în domeniul drepturilor omului.
 
Ședința comună a celor trei comitete generale va include o dezbatere specială privind combaterea antisemitismului, discriminării și intoleranței în regiunea OSCE. Ședința va cuprinde, de asemenea, rapoarte ale conducătorilor misiunilor recente de observare a alegerilor din Ucraina, Belarus, Uzbekistan și Azerbaidjan, urmate de discuții.
 
În marja Reuniunii, delegația Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE va avea o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Lamberto Zannier. 
 
Reuniunea de iarnă oferă posibilitatea parlamentarilor OSCE de a purta discuții cu privire la problemele de actualitate, de a fi informați de către oficialii de înalt nivel OSCE și de a se întâlni cu reprezentanți ai conducerii OSCE.
 
AP OSCE întrunește 323 de parlamentari din 57 de țări și urmărește facilitarea dialogului între state pentru a promova obiectivele cuprinzătoare ale OSCE în domeniul securității, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus