Trimite e-mail | Printeaza
Social
19.02.2020

Cetățenii Republicii Moldova care primesc pensii peste hotare vor beneficia gratuit de prima de asigurare medicală obligatorie

Cetățenii Republicii Moldova care primesc pensii peste hotare vor beneficia gratuit de prima de asigurare medicală obligatorie

Cetățenii Republicii Moldova care primesc pensii peste hotare vor beneficia gratuit de prima de asigurare medicală obligatorie. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și a fost avizat, astăzi, pozitiv de membrii Comisiei administrație publică și Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Prin proiect se propune modificarea legislației ce reglementează sistemul de asigurări obligatorii de asistență medicală și, respectiv, acordarea tuturor cetățenilor Republicii Moldova a posibilităților egale în obținerea asistenței medicale gratuite în instituțiile de sănătate din țară.

În prezent, pensionarii care primesc pensii pentru limita de vârstă peste hotare nu pot beneficia de prima de asigurare medicală obligatorie în Republica Moldova, ceea ce reprezintă, în opinia autorilor, un fapt discriminatoriu, odată ce aceste persoane au contribuit la formarea fondurilor sociale și de asigurai medicale în țara noastră.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de toate comisiile parlamentare și dezbătut în plenul Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus