Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.02.2020

Proiect de 5,9 milioane de franci elvețieni de la partenerii de dezvoltare pentru a asigura acces echitabil în mediul rural din Republica Moldova la servicii publice de calitate

Proiect de 5,9 milioane de franci elvețieni de la partenerii de dezvoltare pentru a asigura acces echitabil în mediul rural din Republica Moldova la servicii publice de calitate

Republica Moldova va beneficia de asistență de la partenerii externi pentru a asigura acces echitabil a populației din mediul rural la servicii publice locale de calitate. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului de Înțelegere între Cancelaria de Stat și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare privind prima fază a Proiectului ”Mă implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală”.

Proiectul își propune să ofere sprijin autorităților publice locale în gestionarea prestării serviciilor în mod participativ, eficient, incluziv și durabil, implicarea cetățenilor în procesul decizional la nivel local și în monitorizarea prestării serviciilor în localitățile selectate, îmbunătățirea politicilor publice, precum și a mediului juridic și financiar în vederea prestării serviciilor de calitate.

Prima etapă a proiectului urmează a fi realizată până în 2023. Bugetul total este de 5,9 milioane de franci elvețieni, sub formă de asistență tehnică și granturi. Proiectul va fi implementat la nivel național, cu susținerea ONG-urilor din Elveția și Ucraina. Propunerile de proiecte urmează a fi depuse din partea localităților sau a grupurilor de localități, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus