Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.02.2020

Prim-ministrul Chicu a avut o discuție cu Antonio Castillo și Adam Bruun, reprezentanții Băncii Europene de Investiții în R.Moldova

Prim-ministrul Chicu a avut o discuție cu Antonio Castillo și Adam Bruun, reprezentanții Băncii Europene de Investiții în R.Moldova

Ion Chicu a informat reprezentanții BEI despre prioritățile investiționale adoptate de Guvern pentru anul 2020, accentuând investițiile în infrastructură și obiectivul de a stimula investițiile în industrializarea regiunilor țării. „Cele mai mari necesități ale Republicii Moldova țin de dezvoltarea infrastructurii: a drumurilor, a rețelelor de aprovizionare cu apă, a infrastructurii energetice. Guvernul e determinat să transforme Moldova într-o oportunitate favorabilă pentru investitori”, a spus șeful Executivului.

Reprezentanții BEI au confirmat intenția Băncii de a finanța proiecte în domenii precum securitatea energetică, infrastructura drumurilor, infrastructura feroviară, protecția mediului și proiecte de dezvoltare a afacerilor.

Părțile au convenit să fie continuate discuțiile cu ministerele de resort pentru a identifica temele și parametrii proiectelor capabile să determine creșterea bunăstării sociale și modernizarea economiei naționale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus