Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.02.2020

Prima reuniune a Comisiei mixte moldo-armene va avea loc la Chișinău

Prima reuniune a Comisiei mixte moldo-armene va avea loc la Chișinău

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în țara noastră, Jivan Movsisyan.

În cadrul discuției, oficialii au abordat subiecte ce vizează organizarea reuniunii Comisiei interguvernamentale moldo-armene pentru cooperare economică, aceasta fiind preconizată pentru sfârșitul lunii martie 2020.

„Mă bucur că prima reuniune a Comisiei mixte moldo-armene va avea loc la Chișinău. În cadrul acestei platforme ne vom axa pe domenii importante de interes comun pentru ambele state, precum agricultură, investiții, turism, infrastructură, comerț, IT etc. Mizăm pe un dialog deschis și constructiv între țările noastre, astfel încât să ne bucurăm de o cooperare bazată pe prietenie, progres și dezvoltare”, a menționat ministrul Anatol Usatîi.

Excelența Sa Jivan Movsisyan, a apreciat deschiderea autorităților de la Chișinău pentru dezvoltarea noilor parteneriate cu Armenia, menționând că în prezent numărul de întreprinderi cu capital armean pe teritoriul țării noastre este de 53 de companii, investițiile în capitalul social însumând 12 milioane lei.

De asemenea, părțile au menționat despre o vizită a Prim-ministrului Armeniei, Nikol Pashinyan, în țara noastră, în luna iunie curent.  Cu această ocazie se planifică organizarea unui Forum economic moldo-armean, în cadrul căruia urmează a fi prezentate oportunitățile investiționale și noile sectoare de cooperare.

Volumul comerțului exterior între cele două state, pentru perioada ianuarie-noiembrie 2019, a înregistrat suma de 4 449 mii de dolari, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus