Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.02.2020

Despre investiții în sectoarele de reglementare

Despre investiții în sectoarele de reglementare

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Octavian Calmîc a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei BlackMoose Ressources LTD din Canada și reprezentanți ai grupului A-Geffen din Israel.

Discuțiile au  fost axate pe situația din sectorul energetic și al gazelor naturale, în special, sustenabilitatea și securitatea aprovizionării cu gaze naturale a pieței interne, posibilele surse alternative de procurare a acestora, precum și evoluția pieței energiei electrice în context local și regional. Totodată, a fost discutată și perspectiva intensificării utilizării gazului lichefiat în varii sectoare, dar și posibilitatea dezvoltării proiectelor aferente surselor regenerabile.

Potrivit ANRE, potențialii investitori au fost informați despre cadrul normativ, metodologiile de determinare și aprobare a tarifelor, tendințele și perspectivele acestora.

Octavian Calmîc a salutat intențiile investitorilor, oferindu-le o informație amplă despre situația actuală privind sectorul energetic, concomitent punând accentul pe necesitatea de a diversifica sursele și căile de import a resurselor energetice, promovarea concurenței libere, îmbunătățirea calității serviciilor prestate și livrarea energiei la prețuri rezonabile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus