Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2020

Primarii localităților suburbane și-au prezentat proiectele prioritare pentru anul 2020, finanțate din bugetul municipal Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, a avut o ședință de lucru cu participarea primarilor din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău. Subiectul central al discuțiilor a fost prezentarea proiectelor prioritare de dezvoltare a localităților pentru anul 2020, finanțate din bugetul municipal.

Acestea se referă la dezvoltarea infrastructurii sociale (școli, grădinițe), construcția rețelelor de apeduct și gazificare, reabilitare drumuri și transport public.

Edilul le-a cerut tuturor primarilor să conlucreze cu municipalitatea, pentru prioritizarea necesităților, ținând cont de alocațiile bugetului municipal pentru anul curent. De asemenea, Ion Ceban a precizat că Chișinăul va oferi sprijin financiar primăriilor, iar în acest sens sursele financiare destinate suburbiilor au fost dublate în comparație cu anii precedenți.

La rândul lor, edilii localităților suburbane au reiterat despre necesitatea continuării proiectelor aflate în derulare, care vin să soluționeze cele mai stringente probleme ale locuitorilor. Acestea se referă la gazificarea cartierelor, construcția rețelelor de apă și canalizare, reparația instituțiilor de educație, precum și amenajarea terenurilor sportive multifuncționale.   

În context, primarul general a promis susținere pentru localitățile suburbane, dar este necesară și contribuția primăriilor în acest sens. Municipalitatea va finanța în proporție de 70 la sută aceste proiecte, restul 30 % urmează a fi cofinanțate de suburbii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus