Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2020

Crearea condițiilor de dezvoltare pentru oamenii de afaceri interesați să investească în economia municipiului Chișinău

Crearea condițiilor de dezvoltare pentru oamenii de afaceri interesați să investească în economia municipiului Chișinău

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la întrevederea cu reprezentanții Asociației Businessului European (EBA) din Republica Moldova. La discuții au participat: Inga Ionesii, viceprimar al capitalei și reprezentanții celor mai mari companii din Chișinău.

În debutul evenimentului, edilul capitalei i-a îndemnat pe agenții economici să investească în dezvoltarea infrastructurii orașului, obiectiv prioritar al actualei administrații a municipiului Chișinău. „Reiterez mesajul lansat anterior: ne dorim o deschidere totală pentru business și încurajăm acest sector să investească în municipiu, dar în limita cadrului legal", a menționat Ion Ceban.

De cealaltă parte, reprezentanții EBA au propus crearea unui consiliu economic pe lângă Primărie, pentru a facilita dialogului între mediul de afaceri și municipalitate, în vederea dezvoltării unui climat socioeconomic favorabil, transparent și nediscriminatoriu.

În context, primarul general, Ion Ceban a comunicat că în perioada următoare, la nivelul municipiului va fi  instituită ,,Fundația de dezvoltare a Chișinăului". Proiectul urmează a fi creat şi gestionat de reprezentanții mediul de afaceri, care doresc să contribuie la dezvoltarea infrastructurii municipiului Chișinău.

,,Chișinăul are potențial economic, nevalorificat. Iată de ce, încurajez investitorii de a se implica în tot ce ține de dezvoltarea economiei capitalei. Am văzut o deschidere din partea oamenilor de afaceri și o dorință de a participa în diverse proiecte. Noi suntem gata să îi susținem", a precizat primarul general. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus