Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2020

Republica Moldova va iniția negocieri cu Franța în domeniul evitării dublei impuneri și prevenirii evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit

Republica Moldova va iniția negocieri cu Franța în domeniul evitării dublei impuneri și prevenirii evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit

Republica Moldova va iniția negocieri cu Franța în domeniul evitării dublei impuneri și prevenirii evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit. Comisia politică externă și intergrare europenă a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițiarea negocierilor asupra proiectului Convenției între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

Prevederile Convenţiei au drept scop adoptarea principiilor internaţionale privind schimbul de informaţii în vederea coordonării acţiunilor statelor contractante.

Convenţia va facilita dezvoltarea relaţiilor economice moldo-franceze atât în domeniul eliminării dublei impuneri a persoanelor fizice şi juridice, cât şi în vederea atragerii investiţiilor străine. Prevederile Convenţiei vor contribui la crearea unor sisteme fiscale menite să coordoneze acţiunile statelor contractante, îndreptate asupra evitării dublei impuneri, distribuirii drepturilor impunerii fiscale, precum şi eliminării discriminării fiscale sub orice formă. Acest lucru va asigura condiții favorabile de desfășurare a activităţii economice externe şi de consolidare a relaţiilor economice.

Instituţia responsabilă pentru negocierea şi semnarea proiectului Convenţiei este Ministerul Finanţelor.

În prezent, Republica Moldova pune în aplicare convenţii pentru evitarea dublei impuneri cu 50 de state partenere, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus