Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2020

Lucrări de reabilitare și modernizare pentru nu mai puțin de 150 km de drumuri, finanțate de Banca Mondială

Lucrări de reabilitare și modernizare pentru nu mai puțin de 150 km de drumuri, finanțate de Banca Mondială

Proiectul ”Îmbunătățirea drumurilor locale” va avea drept obiectiv asigurarea unei accesibilități sigure și durabile prin drumuri locale la educație, asistență medicală și infrastructurile de piață de-a lungul coridoarelor selectate și îmbunătățirea capacității de gestionare a drumurilor locale.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării proiectului ”Îmbunătățirea drumurilor locale”.

Amendamentul în cauză a fost elaborat de către Asociația Internațională pentru Dezvoltare, la solicitarea Guvernului, pentru a asigura implementarea deplină a proiectului. Resursele sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a nu mai puțin de 150 km de coridoare selectate, supravegherea acestor lucrări, efectuarea studiilor de fezabilitate și proiectare a lucrărilor, proiectarea și implementarea lucrărilor de întreținere de rutină pe coridoarele selectate, inclusiv la drumurile de acces către acestea.

Acordul de finanțare a Proiectului ”Îmbunătățirea drumurilor locale” a fost semnat între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în aprilie 2016, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus