Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2020

La nivel legislativ, va fi definitivat termenul de valabilitate a actului de confirmare a perimetrului minier pentru folosirea subsolului

Deputații vor definitiva, la nivel legislativ, termenul de valabilitate a actului de confirmare a perimetrului minier pentru diferite tipuri de folosire a subsolului. În acest scop urmează a fi modificată o anexă la Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător. Comisia economie, buget și finanțe a prezentat, astăzi, raportul la proiectul de lege respectiv, pentru prima lectură.

În vederea aducerii Legii privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător în concordanță cu Codul subsolului, va fi stipulat clar termenul de valabilitate a actului perimetrului minier - până la 25 de ani. Acest termen se referă la actul de confirmare a perimetrului minier pentru extragerea substanţelor minerale utile, pentru extragerea apelor subterane, pentru construcţia şi exploatarea construcţiilor subterane nelegate de extragerea substanţelor minerale utile.

O altă modificare la Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător va exclude definitiv dreptul agentului economic la tipul de folosință ”organizarea obiectivelor geologice protejate” pe un termen nelimitat. Excluderea acestei prevederi rezidă în faptul că ea contravine Codului subsolului, deoarece acest tip de folosință, pe termen nedeterminat, este atribuit doar autorităților administrației publice și instituțiilor publice subordonate acestora, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus