Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2020

IFAD planifică să ofere $26,4 mln pentru implementarea în Moldova a unui nou proiect de susținere a dezvoltării durabile a agriculturii

IFAD planifică să ofere $26,4 mln pentru implementarea în Moldova a unui nou proiect de susținere a dezvoltării durabile a agriculturii

Dezvoltarea durabilă a agriculturii în Republica Moldova va fi susținută financiar în continuare de partenerii de dezvoltare. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă pentru realizarea proiectului ”Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale” (IFAD VIII).

Proiectul de finanțare este în sumă de circa 26,4 mln dolari SUA, un grant și un împrumut.

Respectivul acord de finanțare va oferi antreprenorilor din agricultură o sursă de finanțare accesibilă și pe termen lung pentru dezvoltarea afacerilor, inclusiv granturi pentru stimularea investițiilor micilor producători, tinerilor antreprenori și femeilor, precum și implementarea măsurilor de adaptare a condițiilor de producere la schimbările climatice.

Scopul final al acordului este dezvoltarea economiei pe scară largă prin acordarea investițiilor complementare, îmbunătățirea nivelului de viață a populației rurale din Republica Moldova și reducerea nivelului sărăciei.

Acordul urmează a fi pus în aplicare anul curent și finalizat în 2026.

Până în prezent, Republica Moldova a încheiat nouă acorduri de finanțare similare cu IFAD pentru implementarea a 7 proiecte investiționale, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus