Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.02.2020

Penalizarea agenţilor economici pentru executarea necorespunzătoare a lucrărilor de restabilire a carosabilului

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul ultimilor doi ani, municipalitatea a aplicat penalități întreprinderii S.A. „Apă - Canal Chișinău” în sumă de circa 7,1 mil. lei, pentru executarea necorespunzătoare a lucrărilor de restabilire a carosabilului după reabilitarea rețelelor inginerești.

Declarații în acest sens a făcut primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Măsura luată de administrația locală vine ca urmare a neexecutării în termen și calitativ de către prestatorul de servicii a lucrărilor de restabilire a suprafețelor asfaltice din oraș (străzi, trotuare), situații ce pune în pericol securitatea cetățenilor și autovehiculelor.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că în urma eliberării actelor permisive pentru executarea lucrărilor la rețele inginerești din capitală, a rămas nerestabilită cu beton asfaltic o suprafață de peste 5.800 de metri pătrați de drumuri. Cea mai mare parte din volumul de lucrări revine S.A. „Apă - Canal Chișinău”.

De asemenea, pe lângă nerespectarea termenelor de executare a lucrărilor, furnizorul de apă, a admis abateri de la norme stabilite la utilizarea mărcii și a stratului de beton asfaltic, precum și la calitatea executării lucrărilor de terasament.

,,Aceste probleme în complex generează situații de accidente rutiere, stârnesc nemulțumirea locuitorilor capitalei, creând impresia că administrația publică locală este total iresponsabilă. Pentru ca astfel de situaţii să nu se repete, solicit ca fiecare să-şi facă bine munca. La prima abatere, persoanele responsabile, vor fi eliberate din funcţii”, a menţionat Ion Ceban.

Astfel, edilul capitalei i-a solicitat directorului interimar S.A. ,,Apă - Canal Chişinău”, Anatolie Lichii, să monitorizeze strict adresele unde se desfăşoară lucrări de restabilire a suprafeţelor după săpături, precum şi banii publici alocaţi pentru fiecare obiect în parte. Totodată, întreprinderea urmează să facă publice pe pagina web, informațiile despre obiectele în lucru, însoțite de poze care să ilustreze situația până și după intervenție.

Menţionăm că în ultimii doi ani municipalitatea a eliberat 1951permise pentru executarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor tehnico-edilitare pe străzi și trotuare agenților economici: S.A ,,Termoelectrica”, S.A. „Apa - Canal Chișinău” şi S.A „Premier Energy”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus