Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.02.2020

Ion Chicu a participat la ședința comună cu Președintele RM, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi

Ion Chicu a participat la ședința comună cu Președintele RM, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi

Ion Chicu a participat la ședința comună cu Președintele țării, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

După ședință, premierul a informat reprezentanții mass-media despre subiectele discutate împreună cu șeful statului și speakerul.

Premierul a comunicat intenția Cabinetului de miniștri de a prezenta, după data de 24 Februarie 2020, raportul de activitate al Guvernului în fața parlamentarilor pentru primele 100 de zile.

Un alt subiect discutat a fost evoluția prețurilor pentru carburanți și necesitatea revederii principiilor de reglementare a pieței pe unele sectoare. În acest sens s-a decis că Executivul va elabora, aproba și transmite în Parlament proiectul de modificări legislative, prin care ANRE va reveni la metodologia de plafonare a prețurilor pentru carburanți. În prezent ANRE nu are instrumente de verificare și evaluare a costurilor de administrare a proceselor prezentate de companiile petroliere, fapt care influențează prețul final al carburanților.

Ion Chicu a menționat că în zilele următoare se încheie discuțiile cu misiunea FMI aflată în țara noastră.

Prim-ministrul a mai anunțat presa că ministerele vor desfășura ședințe publice a Colegiilor și azi, 3 februarie 2020, la Ministerul Finanțelor se va desfășura ședința lărgită a Colegiului ministerului, în cadrul căreia vor fi prezentate rapoarte de activitate pentru anul 2019 și planurile instituționale pentru 2020, se arată într-un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus