Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2020

Anatol Usatîi a avut astăzi o întrevedere cu echipa Corporației Provocările Mileniului

Anatol Usatîi a avut astăzi o  întrevedere cu echipa Corporației Provocările Mileniului

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut astăzi o  întrevedere cu echipa Corporației Provocările Mileniului (CPM), în cadrul căreia s-a discutat despre procesul de evaluare a impactului Programului Compact al CPM, implementat în perioada 2010-2015, care și-a propus să contribuie la creșterea veniturilor populației din Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare și stimularea trecerii la o agricultură performantă.

De asemenea, la ședința de astăzi au participat Martin McDowell, Șeful Adjunct al Misiunii Statelor Unite în Chișinău, precum și Valentina Badrajan, Directorul executiv al Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova.

„Apreciem contribuțiile Corporației efectuate în domeniul infrastructurii drumurilor. Traseul reabilitat cu suportul CPM, care face legătura între 14 localități, are un impact social și economic important, îmbunătățind concomitent și securitatea rutieră”, a declarat ministrul Anatol Usatîi.

Proiectul de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor, implementat cu suportul CPM, a prevăzut reabilitarea porțiunii traseului național M2 de la intersecția Sărăteni spre raionul Soroca până la intersecția Drochia, care are o lungime de 96 km. De asemenea, a fost alocat suport financiar pentru îmbunătățirea condițiilor de infrastructură în localitățile traversate (reparația porțiunilor de drum cu menire socio-culturală, reparația clătirilor administrative, iluminat stradal).

Potrivit Directorului monitorizare și evaluare a CPM, Rebecca Goldsmith, în următoarele zile, compania International Development Group care a fost contractată de CPM, va efectua vizite la traseul reabilitat și în mai multe localități pentru a evalua impactul investițiilor efectuate de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului în proiectul privind reabilitarea drumurilor în Republica Moldova.

Potrivit MEI, în cadrul ședinței de astăzi s-a discutat despre situația curentă privind starea drumurilor din țară, precum și despre programul de modernizare și dezvoltare a rețelei drumurilor pentru anul 2020.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus