Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.01.2020

Mobiasbanca – OTP Group planifică extinderea creditării în sectorul agrar, susținerea IMM-urilor, digitalizarea sistemului bancar și dezvoltarea pieței financiare

Mobiasbanca – OTP Group planifică extinderea creditării în sectorul agrar, susținerea IMM-urilor, digitalizarea sistemului bancar și dezvoltarea pieței financiare

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu László Diósi, CEO al Mobiasbanca – OTP Group. În debutul ședinței, Șeful Executivului a mulțumit dlui Diósi pentru investiția făcută în Republica Moldova și l-a asigurat de tot suportul Guvernului în dezvoltarea afacerii.

„Sunteți unul dintre cei mai importanți investitori din țara noastră. Mă bucur că încercați să repliați aici modele și programe financiare moderne. Vă suntem alături în realizarea planului Dvs de extindere și de cultivare a unei educații financiare actuale”, a declarat Ion Chicu.

László Diósi a menționat că grupul financiar pe care-l conduce va realiza o investiție masivă în modernizarea infrastructurii băncii, fapt care va genera cca 100 noi locuri de muncă. Directorul Mobiasbanca – OTP Group a declarat că planul de dezvoltare al companiei prevede extinderea creditării în sectorul agrar, susținerea IMM-urilor, creșterea nivelului de educație financiară în Republica Moldova, digitalizarea sistemului bancar și dezvoltarea pieței financiare, anunță un comunicat al Executivului.

În finalul ședinței, premierul Chicu a vorbit despre programul „Prima Casă” și a reconfirmat: „Acest proiect este un exemplu bun pentru convingerea și încurajarea tinerilor de a rămâne în țară. Procurarea unei locuințe i-ar stimula să-și dezvolte propriile  afaceri și să lucreze aici, acasă.”

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus