Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.01.2020

Instruiri pentru doritorii de a-și consolida abilitățile de utilizare a serviciului e -Factura

Instruiri pentru doritorii de a-și consolida abilitățile de utilizare a serviciului e -Factura

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) îndeamnă agenții economici interesați de utilizarea facturii electronice să se înscrie la unul din cele două cursuri de instruire privind utilizarea sistemului informațional automatizat (SIA) „e – Factura”, care vor fi organizate la 31 ianuarie și 13 februarie 2020.

Cursurile de instruire, cu o durată de patru ore fiecare, se vor desfășura în incinta Centrului de instruire în finanțe al CTIF situat pe adresa: mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2, Sala de instruire.

Scopul principal al acestor instruiri este de a oferi agenților economici suport consultativ și tehnic în ceea ce privește crearea, redactarea, semnarea și circulația facturii fiscale în format electronic prin intermediul SIA „e – Factura”, administrat de CTIF.

În cadrul instruirilor, partea teoretică este îmbinată cu exerciții practice, ceea ce permite participanților să-și consolideze abilitățile de utilizare a serviciului e - Factura, abilități ce le vor ajuta să-și îndeplinească corect și rapid obligațiile fiscale în regim on – line.

Doritorii de a participa la cursuri se pot înregistra în prealabil în regim on- line, accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/1MxzQEzDn8BgRo1VteEx9cLnpCm-FWWyWgPOp9I4WjyQ/edithttp sau http://cursuri.ctif.md. 

Mai multe informații despre temele, durata și orarul instruirilor privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, inclusiv a serviciului e – Factura, pot fi găsite pe pagina web oficială a CTIF, accesând link –ul: https://ctif.gov.md/servicii-de-instruire-si-call-centru sau apelând Centrul de instruire în finanțe al CTIF la telefoanele: 022 822 032, 068669942.

În decursul anului 2019, CTIF a desfășurat 36 cursuri de instruire privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice, inclusiv 24 cursuri dedicate utilizării SIA „e – Factura”, la care au fost instruiți în total 434 de contribuabili, anunță Serviciul de presă al CTIF.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus