Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-01-27/vicepremierul-serghei-pu-cu-a-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-ue-peter-michalko-62749.html
Data: Jan 27, 2020 (20:01)

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE Peter Michalko

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, dl Peter Michalko. Discuțiile au vizat mai multe subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, precum bugetul de stat pentru anul 2020, ajutorul financiar din partea Uniunii Europene, precum și noi domenii de cooperare.

Potrivit ministerului Finantelor, Serghei Pușcuța a mulțumit Uniunii Europene pentru tot suportul acordat țării noastre și a reiterat prioritatea Guvernului de a continua reformele în domenii cheie, precum finanțele publice și justiție. De asemenea, Vicepremierul a anunțat despre executarea condiționalităților pentru debursarea următoarei tranșe de asistență macrofinanciară din partea UE.

La rândul său, Peter Michalko a apreciat eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău întru armonizarea legislației naționale cu cea europeană, menționând că, UE va susține în continuare Republica Moldova și va oferi suportul necesar dezvoltării țării noastre, implementării reformelor și asigurării unui trai mai bun pentru cetățeni.