Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2020

Reforma justiției pe agenda Dialogului Strategic RM – SUA

Reforma justiției pe agenda Dialogului Strategic RM – SUA

Dinamizarea dialogului moldo-american privind reforma justiției, consolidarea statului de drept și buna guvernare au fost abordate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA din cadrul Biroului de afaceri internaționale în domeniul combaterii drogurilor și aplicării legii, Jorgan Andrews.

Șeful diplomației moldovenești a salutat inițiativa convocării la Chișinău a celei de-a 2-a ședințe a grupului de lucru privind statul de drept și buna guvernare, din cadrul Dialogului Strategic RM – SUA. El a reiterat dorința de a consolida în continuare cooperarea moldo-americană în sfera statului de drept, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, reforma justiției, combaterea corupției, dar și în sectorul economic.

Potrivit MAEIE, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală în sectoarele evocate, stăruind asupra eforturilor întreprinse de autoritățile de la Chișinău în continuarea reformelor democratice și lupta împotriva corupției.

Totodată, Ministrul a exprimat mulțumiri pentru asistența SUA în consolidarea capacităților instituțiilor de resort din Republica Moldova. Oficialii au agreat necesitatea menținerii unei dinamici crescânde a Dialogului Strategic RM – SUA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus