Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.01.2020

Operațiune comună de documentare a unei filiere, specializată în comercializare cu droguri și contrabandă cu stupefiante

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Rîșcani, de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații  au  documentat activitatea infracțională  a  unui grup de persoane, bănuite de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei, precum și contrabandă cu stupefiante.

Pe parcursul unei luni de zile, ofițerii de investigație au acumulat informații precum că în mun. Chișinău, membrii unui grup,  au procurat utilaj pentru creșterea plantelor de canabis în condiții de laborator. Aceștia au amenajat laboratorul într-un apartament, unde cultivau, prelucrau și repartizau marijuana in doze de consum.

La data de 21 ianuarie 2020, având informația precum că unul din membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii antidrog, în comun cu procurorii, au efectuat acțiuni de urmărire penală, fiind reținute trei persoane, cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi cu marijuană, obiecte destinate producerii, prelucrării și consumului drogurilor.

Astfel,  polițiștii au ridicat de la domiciliul unui membru o cantitate de aproximativ 0,5 kg de marijuană, iar la domiciliul unei alte persoane peste 150 de pastile psihotrope de tip Subutex și Alprazolam aduse pe cale de contrabanda din Franța.

Drogurile erau realizate cu 100-150 lei per gram,  iar o pastila de Subutex cu 800-1000 lei. Astfel, dacă aceștia își realizau scopul criminal urmau să obțină un venit de aproximativ 200 000 lei.

Persoanele au fost reținute preventiv pentru 72 ore, iar procurorii urmează să solicite plasarea acestora în arest pentru 30 de zile.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă între 7 și 15 ani închisoare, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus