Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.01.2020

Guvernul intenționează să extindă programul Prima Casă în viitorul apropiat și asupra procurării altor active, inclusiv automobile

Guvernul intenționează să extindă programul Prima Casă în viitorul apropiat și asupra procurării altor active, inclusiv automobile

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință menită să examineze evoluția programului Prima Casă. La ședință au participat responsabili de la Ministerul Finanțelor și ODIMM, instituția ce examinează dosarele și emite garanțiile de stat.

În debutul ședinței, domnul Chicu a menționat: „Ne interesează evoluția programului Prima Casa, să știm cât de solicitate sunt programele și care e evoluția lor pe fiecare componentă în parte”.

Directorul ODIMM, Iulia Costin, a informat prim-ministrul despre numărul de beneficiari ai programului și geografia aplicării lui. Până în prezent, de program au beneficiat 3956 de persoane, dintre care 2776 sunt familii tinere, iar 1180 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani, iar valoarea medie a locuințelor procurate este de 591 mii de lei. 3707 locuințe au fost procurate în zonele urbane și 249 în zonele rurale.

Premierul a menționat că pentru anul 2020 au fost bugetate mijloace suficiente pentru programul Prima Casă, iar Guvernul intenționează să extindă programul în viitorul apropiat și asupra procurării altor active, inclusiv automobile. „Programul este destinat tinerilor și trebuie adaptat la necesitățile și așteptările lor. Vreau să sporim dorința tinerilor de a rămâne în țară. Ne interesează ca programul să fie mai intens aplicat pentru zonele rurale”, a spus șeful Executivului.

Ion Chicu a solicitat ODIMM, ținând cont de experiența care a fost acumulată, să întreprindă măsuri de simplificare și digitalizare a procedurilor de aplicare, anunță un comunicat al Executivului.

„Vă rog să găsiți o soluție cum oferim suport tinerilor care au angajat credite imobiliare până la lansarea programului Prima Casa și să-i integrăm în program”, a solicitat premierul responsabililor de la Ministerul Finanțelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus