Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.01.2020

Procurorul General a luat act de investigația jurnalistică în care este vizat procurorul Ruslan Popov și a transmis materialele pentru examinare către ANI

Astăzi, 23 ianuarie 2020, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a luat act de raportul lui Ruslan Popov (adjunctul Procurorului General), vizat în investigația jurnalistică, asumată de portalul anticorupție.md și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței.

Procurorul Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor Hyundai Santa Fe ale lui și soției, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii dumnealui, toate mijloacele financiare investite având proveniență legală, ce pot fi confirmate. Părinții nu au 100 de hectare, ci 20 ha de livadă. Maică-sa a muncit și muncește de peste 15 ani în Italia, având venituri legale, acolo unde sunt stabiliți, de peste 10 ani cu traiul și fratele său, împreună cu familia, care au investit în afacerea respectivă mai multe proprietăți, inclusiv provenite din realizarea unor imobile. Referitor la proprietățile acestuia, agonisite inclusiv de părinții soției: aceștia au locuit și muncit toată viața în Ucraina (Ismail), au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor, iar de mai bine de 5 ani au trecut cu traiul în Republica Moldova, la fiică, construindu-și o casă separată.

Concomitent, Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânșilor și ar putea determina atragerea lor la răspundere, conform legii.

Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus