Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.01.2020

Prim-ministrul Chicu a vizitat ZEL Vulcănești

Prim-ministrul Chicu a vizitat ZEL Vulcănești

Prim-ministrul Ion Chicu a mers la Zona Economică Liberă Vulcănești, unde a vizitat 2 companii rezidente: „Terra Impex” și „Altix Impex”. Întreprinderea „Terra Impex” este producătoare de plase metalice pentru construcții și activează de peste 7 ani. În cadrul acesteia, muncesc 200 de angajați cu un salariu mediu de 6 mii lei pe lună. Întreprinderea exportă produsele în peste 15 țări, majoritatea din UE. Valoarea investițiilor a constituit 3,5 mil. dolari, iar volumul vânzărilor în 2019 estimează cca 88 mil. lei.

Cea de-a două companie „Altix Impex” este specializată în prelucrarea cerealelor și este în curs de dezvoltare. La moment angajează doar 12 persoane. Fabrica este unică datorită utilajelor care permit producerea amidonului din boabe de mazăre. Capacitatea de producere este de 2 tone/oră.  Majoritatea producției se exportă în țările asiatice. Agentul economic planifică extinderea vânzărilor în SUA și UE. Valoarea investițiilor curente este de cca 700 mii dolari, volumul vânzărilor fiind de cca 11 mil. lei în 2019.

Prim-ministrul a vizitat secțiile de producere ale fabricilor și s-a intersat despre dificultățile pe care le confruntă și cum Guvernul poate contribui la depășirea acestora, anunță un comunicat al Executivului., anunță un comunicat al Executivului.

„ZEL Vulcănești are un potențial mai mare. Suntem gata sa oferim oamenilor de afaceri toată susținerea Guvernului pentru a progresa. Companiile sunt orientate spre export și aceasta este important. Există unele probleme, precum insuficiența forței de muncă, gestionarea reziduurilor industrtiale și altele. De asta am venit aici, să identificăm soluții în comun. Nu vom lucra doar în birouri, vom fi conectați direct la situația reală. Și cred că aceasta este abordarea corectă”, a menționat premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus