Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.01.2020

Ion Chicu: Subiectul transnistrean rămâne o prioritate pe agenda de lucru a Guvernului pentru anul 2020

Ion Chicu: Subiectul transnistrean rămâne o prioritate pe agenda de lucru a Guvernului pentru anul 2020

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană.

Șeful Executivului a mulțumit oficialului european pentru suportul acordat țării noastre în procesul de gestionare a diferendului transnistrean: „De peste 20 de ani ne confruntăm cu această problemă și avem nevoie de sprijinul partenerilor noștri externi. Vizita și implicarea Dvs ne va ajuta să găsim soluții ca să progresăm în reglementarea conflictului transnistrean”.

Părțile au discutat un spectru larg de subiecte, printre care libertatea de circulație în Zona de Securitate, controlul comun al frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, tarifele la telefonia mobilă și respectarea drepturilor omului.

Premierul a declarat că subiectul transnistrean rămâne o prioritate pe agenda de lucru a Guvernului pentru anul 2020, mizează pe formatul de discuții 5+2, precum și pe cooperarea eficientă cu Ucraina.

Ion Chicu a punctat că toate acțiunile întreprinse vor pune în prim plan interesul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, anunță un comunicat al Executivului. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus