Trimite e-mail | Printeaza
Social
22.01.2020

Banca Mondială va susține financiar modernizarea învățământului superior din Republica Moldova

Banca Mondială va susține financiar modernizarea învățământului superior din Republica Moldova

Banca Mondială va susține financiar modernizarea învățământului superior din Republica Moldova. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare (Proiectul Învățământul Superior) între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Banca Mondială va oferi un împrumut de 40 mln dolari SUA. Resursele financiare vor fi utilizate pentru modernizarea și îmbunătățirea calității învățământului superior din țara noastră în concordanță cu necesitățile actuale și cele de perspectivă ale pieței muncii la nivel național și internațional. Beneficiarii proiectului vor fi universitățile publice și colegiile pedagogice din Republica Moldova.

Domeniile strategice ale proiectului vor fi programele cu profil pedagogic, inginerie, tehnologii informaționale, medicină. Proiectul își propune să unifice sistemul e-admitere, să certifice cadrul național al calificărilor, să crească numărul de programe cu acreditare națională și internațională, să identifice și aprobe un mecanism de finanțare în învățământul superior, să crească numărul de parteneriate dintre universitățile publice și agenții economici.

Proiectul urmează a fi implementat timp de 5 ani, până în 2025, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus