Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-01-21/serviciul-fiscal-de-stat-a-discutat-cu-asocia-ia-investitorilor-straini-despre-dezvoltarea-sistemulu-62632.html
Data: Jan 21, 2020 (21:11)

Serviciul Fiscal de Stat a discutat cu Asociația Investitorilor Străini despre dezvoltarea Sistemului informațional automatizat „e-Factura”

Serviciul Fiscal de Stat s-a întrunit cu Asociația Investitorilor Străini pe segmentul dezvoltării Sistemului informațional automatizat „e-Factura”. În cadrul ședinței de lucru, SFS a solicitat opinia Asociației Investitorilor Străini (Foreign Investors Association) în domeniul dezvoltării sistemului SIA „e-Factura”, planificată pentru perioada anului 2020, pentru utilizarea pe larg a sistemului.

Astfel, în cadrul ședinței, membrii asociației au adresat angajaților fiscali întrebări privind modul de funcționare a SIA „e-Factura”, în special a procesului de integrare a sistemelor interne de contabilitate a contribuabililor cu sistemului SIA „e-Factura” prin API.

De menționat că un reprezentant al mediului de afaceri a menționat că compania din care face parte a integrat deja sistemul „e-Factura” cu sistemele interne de contabilitate și a menționat că ar fi util de implementat SIA  „e-Factura” prin API (interfață de programare a aplicației) cu sistemele interne de contabilitate și au adresat o serie de întrebări experților SFS privind procedura legală și tehnică.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat a enunțat lista lucrărilor de dezvoltare aprobate și planificate pentru a fi realizate în perioada anului 2020, compilate conform propunerilor mediului de afaceri, precum și identificate pe intern în cadrul SFS.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, cei prezenți au decis expedierea în adresa membrilor FIA a ghidului de integrare, conform căruia vor parcurge individual procesul de integrare, pentru îmbunătățirea funcționalității sistemului.