Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-01-20/agen-ia-de-interven-ie-i-pla-i-pentru-agricultura-lanseaza-campania-de-informare-aipa-2020-62610.html
Data: Jan 20, 2020 (22:49)

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură lansează ”Campania de Informare AIPA – 2020”

În perioada 20 – 31 ianuarie 2020, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și cu suportul financiar al Moldova Agroindbank demarează ,,Campania de informare privind oportunitățile de finanțare pentru anul 2020 prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural’’.

Campania va avea ca obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli, reprezentanților autorităților locale despre posibilitățile de accesare a subvențiilor postinvestiționale, în avans pentru proiecte start-up, precum și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural.

În acest context, reprezentanții Agenției, vor demara campania de informare, în 34 raioane conform graficului, comunicând fermierilor procedurile de recepționare și administrare a cererilor de subvenționare pentru anul 2020.

De asemenea, se va pune accent pe informarea potențialilor beneficiari de subvenţii, cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate pentru obținerea acestui suport financiar din partea statului, precum şi îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce rezultă din prevederile Regulamentelor de subvenționare.

Pe această cale, AIPA vine cu un îndemn către toți producătorii agricoli de a participa în cadrul sesiunii de informare sus menționate, în vederea accesării subvențiilor pentru anul 2020, contribuind astfel la modernizarea agriculturii din țara noastră.

De menționat că, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul  2020 constituie 1 miliard lei.