Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-01-17/republica-moldova-va-beneficia-de-suportul-partenerilor-estonieni-in-realizarea-proiectelor-de-mediu-62562.html
Data: Jan 17, 2020 (20:46)

Republica Moldova va beneficia de suportul partenerilor estonieni în realizarea proiectelor de mediu și gestionarea eficientă a deșeurilor

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju și ministrul Afacerilor Rurale al Estoniei, Arvo Aller, au semnat astăzi, un Memorandum de Înțelegere, ce are drept scop stabilirea colaborării bilaterale dintre țări, în vederea dezvoltării rurale din țara noastră, promovării turismului rural și sectorului agricol. Ceremonia de semnare a avut loc la Berlin, în cadrul Forumului global pentru alimentație și agricultură.

Documentul prevede acțiuni de colaborare și schimb de experiență în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, schimb de bune practici pentru implementarea Programului LEADER, dezvoltarea turismului rural și promovarea incluzivă a producătorilor și produselor locale, creșterea animalelor, dezvoltarea agriculturii ecologice, etc.

Conform memorandumului Estonia va susține țara noastră în procesul de digitalizare a agriculturii, reformare a învățământului tehnic și profesional agricol.

Oficialul estonian a comunicat că Estonia își dorește să devină partener al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană a țării noastre și în procesul de integrare a prevederilor UE în agricultura din țara noastră. Totodată, partenerii estonieni mizează pe susținerea Republicii Moldova în cadrul FAO. 

Potrivit ministrului Ion Perju, Republica Moldova va beneficia de suportul partenerilor estonieni în realizarea proiectelor de mediu și gestionarea eficientă a deșeurilor.  

Totodată, în cadrul întrevederii ministrul estonian l-a invitat pe ministrul Ion Perju la  Forumul Bio-Economica, ce se va desfășura în luna octombrie a anului curent în orașul Tartu din Estonia, se arată într-un comunicat de presă.