Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-01-17/premierul-ion-chicu-a-evaluat-etapa-de-executare-a-lucrarilor-complexului-arena-chi-inau-care-se-pre-62567.html
Data: Jan 17, 2020 (21:38)

Premierul Ion Chicu a evaluat etapa de executare a lucrărilor complexului Arena Chișinău, care se preconizează a fi lansată pentru 1 mai 2020

Prim-ministrul a convocat o ședință pentru a se documenta despre mersul lucrărilor la finalizarea complexului Arena Chișinău. La ședință au fost prezenți responsabili de la MEI, MECC, Ministerul Finanțelor, IGP, APP și primăria municipiului Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, responsabilii de executarea acțiunilor au prezentat premierului informații în detaliu despre situația actuală și progresul pe fiecare dimensiune. Printre subiectele abordate au fost proiectarea și executarea căilor de acces spre complex, finanțarea lucrărilor și activitățile de recepție finală a obiectului.

Conducătorul întreprinderii ce administrează complexul a informat că, în prezent, lucrările interne sunt executate aproape integral. La moment, se realizează procedurile de testare a sistemelor și echipamentelor pentru a verifica funcționalitatea infrastructurii complexului. În special, la ședință au fost examinate scenariile de executare a căilor de acces, ținând cont de faptul că în regiunea complexului urmează să fie construit drumul de centură al orașului Chișinău.

În final, prim-ministrul a solicitat responsabililor concentrarea eforturilor pe activitățile repartizate, astfel încât lansarea complexului Arena Chișinău să fie realizată în data de 1 mai 2020. „Este un complex național, așteptat de sportivi, artiști și în special de tineri. Trebuie să vă încadrați în termenii anunțați”, a indicat șeful Guvernului.