Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-01-15/premierul-chicu-a-avut-o-discu-ie-cu-reprezentan-ii-misiunii-de-supraveghere-a-bancii-mondiale-62526.html
Data: Jan 15, 2020 (20:36)

Premierul Chicu a avut o discuție cu reprezentanții misiunii de supraveghere a Băncii Mondiale

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu echipa de coordonare a Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” din partea Băncii Mondiale, aflată în misiune de supraveghere și suport al implementării activităților proiectului, anunță un comunicat al Executivului.

La începutul ședinței, Ion Chicu a menționat: „Acest proiect este foarte important. Suntem interesați în digitalizarea serviciilor publice. Aș vrea să cunosc opinia Dvs despre statutul actual al proiectului și perspectivele pentru perioada următoare.”

Constantin Rusu, liderul de echipă, a informat șeful Executivului despre faptul că cea mai importantă etapă în procesul de digitalizare a serviciilor publice este analiza și reingineria lor. În acest context dl Rusu a declarat: „Contăm foarte mult pe suportul Dvs personal și al Cancelariei de Stat în îmbunătățirea cooperării cu agențiile beneficiare. Vă informăm că după ședința Dvs cu Agenția de Guvernare Electronică, într-o săptămână au fost soluționate probleme care au stat blocate mai mult de un an. Prin conjugarea eforturilor tuturor părților putem determina progrese rapide care vor fi resimțite de toți cetățenii, dar și de mediul de afaceri.”

Prim-ministrul a comunicat reprezentanților misiunii că dl Eugeniu Ursu, consilierul premierului responsabil de sectorul IT, va asigura coordonarea proiectului având mandat deplin.

„Ne propunem să determinăm consumul extrem de rațional al resurselor în cadrul acestui proiect și să digitalizăm cât se poate de curând cele mai solicitate servicii publice”, a declarat premierul.