Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-01-14/banca-transilvania-vrea-sa-cumpere-microinvest-liderul-pie-ei-financiare-nonbancare-din-republica-mo-62516.html
Data: Jan 14, 2020 (20:28)

Banca Transilvania vrea să cumpere Microinvest, liderul pieței financiare non-bancare din Republica Moldova

Banca Transilvania intenționează să achiziționeze 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor, liderul pieței financiare non-bancare din Republica Moldova. Primii pași au fost deja făcuți, Banca Transilvania fiind în etapa de solicitare a aprobării achiziției de către autoritățile de supraveghere din România și de către alte autorități relevante. Este o nouă achiziție operată de Banca Transilvania în țara vecină, după preluarea Victoriabank, a 3-a cea mai mare bancă din Republica Moldova, în urmă cu doi ani. Achiziția este argumentată prin faptul că Microinvest și-a construit în timp o poziție solidă pe piață și s-a poziționat ca brand puternic.

Compania, pe piață de 16 ani, are peste 25.000 de clienți, aproape 200 de angajați, 13 sucursale și a acordat până acum circa 30.000 de finanțări. Acționari sunt fondul de investiții Development Financial Equity Partners (54,9%), Fundația Soros (24,4%), Oikocredit (12,8%), Driehaus Richard (SUA, 4,8%) și S.I.D.I. (Franța, 3,1%) Anul trecut, Grupul Banca Transilvania a înregistrat o creștere a profitului de circa 26% la 9 luni la 1,57 miliarde de lei, pe fondul scăderii cheltuielilor cu impozitul pe profit și a cheltuielilor operaționale, concomitent cu o creștere ușoară a veniturilor, scrie profit.ro.