Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-12-31/primministrul-chicu-a-convocat-in-edin-a-conducerea-mai-62441.html
Data: Dec 31, 2019 (15:21)

Prim-ministrul Chicu a convocat în ședință conducerea MAI

Prim-ministrul Chicu a convocat la ora 7:00 o ședință cu participarea Vicepremierului Serghei Pușcuța, Ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu și a unui grup de consilieri pentru a examina cazurile de aplicare exagerată a atribuțiilor de către unele subdiviziuni a Inspectoratului General de Poliție, în cadrul controalelor agenților economici.

În debutul ședinței, Premierul a menționat că toate subdiviziunile Poliției trebuie să activeze păstrând un echilibru perfect în respectarea intereselor statului și eliminarea presiunii asupra mediului de afaceri.

lon Chicu a dispus crearea unui grup de lucru condus de Vicepremierul Pușcuța. Grupul va avea sarcina să evalueze cadrul legal național care reglementează competențele și atribuțiile Poliției, și să vină până la 15 februarie, cu propuneri de reorganizare în scopul lichidării poliției responsabile de controlul agenților economici.

Obiectivul Grupului de lucru este determinarea implementării procedurilor noi începând cu 1 iulie 2020. Șeful Executivului a solicitat conducerii MAI o monitorizare riguroasă a activității subdiviziunilor IGP și o informare publică eficientă despre principiile de care se conduce în prezent MAI, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.