Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.12.2019

Premierul Chicu a convocat o ședință pentru a verifica situația privind furnizarea gazelor naturale

Premierul Chicu a convocat o ședință pentru a verifica situația privind furnizarea gazelor naturale

Premeirul Chicu a convocat o ședință menită să verifice situația cu furnizarea gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 1 ianuarie 2020. La ședință au participat vicepremierul Pușcuța, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi și conducerea SA „Moldovagaz”.

Președintele „Moldovagaz” a informat prim-ministrul despre faptul că societatea a extins contractul cu Gazprom, de furnizare a gazelor naturale, pentru un an și a  asigurat premierul că prețul gazelor nu va crește.

De asemenea, a fost semnat cu Gazprom un supliment de extindere a contractului de tranzit a gazelor prin teritoriul RM. În conformitate cu Acordul de operare a punctului de interconectare în Republica Moldova, vor fi furnizate prin intermediul stației de măsurare Grebinichi 8 milioane de metri cubi zilnic și prin punctul Alexeevca – 4 milioane de metri cubi. La necesitate volumele pot fi crescute.

Totodată, potrivit președintelui „Moldovagaz”, scenariul alternativ de furnizare a  gazelor prin revers este perfect funcțional și poate fi pus în aplicare la necesitate. În context, prim-ministrul a solicitat vicepremierului Pușcuța notificarea BERD despre faptul că Guvernul nu va aplica Aranjamentul referitor la scrisoarea de garanție.

Președintele „Moldovagaz” a asigurat premierul de faptul  că Societatea achită consumul de gaze față de Gazprom la 100%, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus