Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.12.2019

Traficant de droguri – plasat în arest la demersul procurorilor PCCOCS

La demersul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS),  a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile un membru al unui grup criminal organizat specializat în circulație ilegală de droguri.

Acesta a fost reținut urmare a măsurilor de investigație întreprinse de către procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Direcţiei combaterea criminalităţii organizate a  Inspectoratului Național de Investigații al IGP.

În cadrul perchezițiilor efectuate la învinuit, au fost depistate și ridicate droguri de tip marijuana (500 gr.) și hașiș de origine marocană (10 gr.), un cântar electronic pentru cântărirea substanțelor psihotrope, precum și aparate confecționate artizanal destinate consumului de droguri. Potrivit normelor legale, cantitățile de droguri ridicate constituie proporții deosebit de mari.

Astfel, oamenii legii au stabilit că  învinuitul, urmărind scopul circulației ilegale a drogurilor, în vederea obținerii unui profit, împreună și de comun acord cu alte persoane neidentificate de către organul de urmărire penală, au convenit preventiv rolurile fiecăruia în realizarea intențiilor infracționale și au comercializat drogurile consumatorilor din raza teritorială a municipiului Chişinău. La moment, se întreprind acţiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea identificării celorlalţi membri ai grupului criminal. De asemenea, se investighează și modalitatea de introducere a haşişului de tip marocan pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru faptele incriminate, învinuitul plasat în arest riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus