Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.12.2019

Danube Logistics SRL, Investitorul General si Operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești, respinge zvonurile legate de posibila vânzare a Portului

Danube Logistics SRL, Investitorul General si Operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești, respinge zvonurile legate de posibila vânzare a Portului

Danube Logistics SRL, Investitorul General si Operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești respinge zvonurile vehiculate de o serie de surse mediatice si persoane publice, legate de posibila vânzare a Portului Internațional Liber Giurgiulesti, anunță un comunicat al companiei.

Danube Logistics S.R.L. este o societate subsidiară al cărei proprietar unic este societatea olandeză Danube Logistics Holding BV, care împarte 65% din interesele economice aferente părții sale sociale cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Danube Logistics Holding BV nu planifică să vândă părțile sociale pe care le deține în cadrul Danube Logistics S.R.L. Mai mult decât atât, în octombrie 2019, Danube Logistics Holding BV a aprobat împreună cu BERD un plan important de investiții care va permite societății Danube Logistics S.R.L. să mărească în mod substanțial capacitatea de transbordare a Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Conform Acordului de Investiții cu privire la Portul Internațional Liber Giurgiulești, Danube Logistics S.R.L – în consultare cu Reprezentantul desemnat al Guvernului pe Acordul de Investiții – oferă investitorilor locali și străini oportunitatea de a încheia contracte de sublocațiune a terenului gestionat și de a deveni rezidenți in port pentru a realiza diferite proiecte de construcție a instalațiilor de depozitare, prelucrare și a altor obiective în cadrul business-parcului din port. Astfel, încheierea contractelor de sublocaţiune a terenului cu scopul de a implementa proiecte investiționale face parte din activitățile obișnuite ale Danube Logistics SRL și nu afectează controlul asupra activității operaționale a portului.

"Faptul că tot mai multe companii aleg să se stabilească și să-și dezvolte afacerile în port este o dovadă care demonstrează că proiectul implementat de Danube Logistics S.R.L. se bucură de succes”, se arată în comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus