Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
26.12.2019

CNAM a lansat o hartă interactivă a prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice

CNAM a lansat o hartă interactivă a prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat joi, 26 decembrie, o hartă interactivă a prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.

Aplicaţia a fost creată cu scopul de a creşte gradul de transparenţă şi acces la informaţia cu privire la instituţiile medicale şi farmaciile încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Harta este împărţită în unităţi administrativ-teritoriale, iar cetăţenii vor putea accesa fiecare raion sau municipiu în parte pentru a vedea lista instituţiilor contractate, precum şi a căuta un anumit prestator. De asemenea, aceasta conţine informaţii privind denumirea prestatorilor, adresa, numerele de telefon, tipurile de asistenţă medicală acordată de prestatorii de servicii medicale.

Harta interactivă poate fi accesată urmând linkul map.cnam.md. Aplicaţia a fost elaborată de reprezentanţii Secţiei tehnologii informaţionale din cadrul CNAM.

Menţionăm că CNAM contractează prestatorii de servicii medicale și farmaceutice pentru asigurarea accesului echitabil la toate tipurile de asistență medicală, inclusiv la medicamente compensate, conform Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală. În anul 2019, compania a contractat 452 de instituţii medicale şi 228 de farmacii precum și filialele acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus