Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.12.2019

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova

În cadrul întrunirii, părțile au abordat un set larg de subiecte social-economice precum crearea locurilor de muncă, creșterea salariului minim pe țară, combaterea fenomenului de angajare ilegală și protecția salariaților.

Premierul Chicu a vorbit liderilor sindicali despre Programul de Acțiuni al Guvernului 2020 – 2023 menit să asigure modernizarea infrastructurii naționale și atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă stabile în regiunile țării și creșterea bunăstării oamenilor.

În context, șeful Executivului a menționat: „Fenomenul exodului, sau fenomenul angajării ilegale pot fi combătute eficient numai prin creșterea numărului de oportunități atractivă de angajare. Programul Guvernului are scopul de a asigura condițiilor potrivite pentru investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile în toată țara”.

Reprezentanții sindicali au vorbit despre perfecționarea Codului Muncii și ajustarea acestuia la standardele internaționale.

Prim-ministrul s-a pronunțat pentru o comunicare regulată cu reprezentanții CNSM cu scopul identificării soluţiilor echilibrate pentru problemele care apar, accentuând că obiectivele social-economice ale Guvernului corespund cu cele formulate de sindicate.

La ședință au participat  Oleg Budza, președinte al CNSM, Ivan Zaporojan, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor,  Vlad Canțîr, președintele Federației Sindicatelor angajaților din serviciile publice și alții, anunță un comunicat al executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus