Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.12.2019

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția

Reforma justiției va fi realizată și cu siguranță lucrând împreună vom avea succes, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Președintele Comisiei de la Veneția Gianni Buquicchio, care efectuează o vizită în Moldova la invitația speakerului.
 
”Noi am făcut coaliție cu poporul Republicii Moldova  și vrem să readucem încrederea oamenilor în instituțiile statului și în justiție. Din păcate am pierdut mult timp, iar prin declarații și acțiuni ale anumitor politicieni au fost discreditate instituțiile statului. Reforma trebuie să facă justiția funcțională și să o readucă în serviciul oamenilor”, a spus Zinaida Greceanîi.
 
Președintele Parlamentului a menționat că proiectul actual ia în calcul amendamentele Comisiei de la Veneția și a anunțat deschiderea pentru cooperare în continuare. În context, Zinaida Greceanîi a menționat că organele de drept lucrează pentru întoarcerea miliardului furat și pedepsirea vinovaților. Toate aceste lucruri însă trebuie făcute fără populism și presiune asupra justiției din partea politicienilor, a opinat Președintele Parlamentului.
 
La rândul său, Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) Gianni Buquicchio a reconfirmat deschiderea pentru cooperare și a subscris poziției Președintelui Parlamentului legat de nevoie unei poziții constructive, îndreptate în servirea interesului suprem al țării din partea tuturor partidelor politice.
 
Tot astăzi Gianni Buquicchio s-a întâlnit cu președintele și membrii Comisiei juridice, pentru numiri și imunități și va avea întrevederi cu judecători și reprezentanți ai societății civile. Mâine delegația Comisiei de la Veneția va avea întâlniri cu Ion Chicu, prim-ministru al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi, ministru al Justiției, membrii Consiliului Superior al Magistraturii și cu judecătorii Curții Supreme de Justiție.
 
Invitația Președintelui Parlamentului adresată conducerii Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de a vizita Republica Moldova se încadrează în eforturile autorităților țării de reformare a justiției, conducerea țării reiterând importanța asistenței și expertizei Comisiei de la Veneția în implementarea reformei, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus