Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.12.2019

Ministrul de externe l-a primit pe Ambasadorul Franței în Republica Moldova

Modalitățile de intensificare a cooperării moldo-franceze pe dimensiunea politică, comercial-economică, culturală și educațională au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

Interlocutorii au apreciat dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Franța în domenii de interes comun, prin prisma preluării bunelor practici franceze în sectoare cheie pentru bunăstarea cetățenilor, precum cel al justiției și al sănătății.

Ambasadorul Pascal Le Deunff a apreciat angajamentele guvernului de la Chișinău în realizarea reformelor în domeniul justiției, reiterând în acest sens, interesul Franței de a susține eforturile Republicii Moldova în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Potrivit MAEIE, oficialii au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii referitor la prioritățile comune, cu accent pe demararea unor noi proiecte investiționale franceze în țara noastră. Astfel, a fost discutată negocierea și semnarea Convenției privind evitarea dublei impuneri, care va crea condiții prielnice pentru sporirea schimburilor comercial-economice, valorificarea asistenței franceze în vederea reabilitării tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni, precum și intensificarea acțiunilor în vederea promovării limbii franceze și a francofoniei în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus