Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.12.2019

Ministrul Anatol Usatîi în discuții cu directorul Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander

Ministrul Anatol Usatîi în discuții cu directorul Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, s-a întâlnit astăzi, 18 decembrie, cu directorul Misiunii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Moldova, Scott Hocklander.

Oficialii au făcut o retrospectivă a relației comercial-economice dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, precum și au discutat despre proiectele de dezvoltare a țării care sunt în proces de implementare grație suportului USAID.

O atenție deosebită a fost acordată subiectului privind modernizarea serviciilor publice prestate de către ANTA prin îmbunătățirea sistemului informațional automatizat „e-Autorizație transport”. De asemenea, s-a discutat despre programele ce țin de evaluarea și îmbunătățirea procesului de privatizare, negocierea Acordurilor de liber schimb, reabilitarea drumurilor locale, dezvoltarea și îmbunătățirea mediul investițional etc.

Ministrul Anatol Usatîi și-a exprimat gratitudinea pentru asistența tehnică acordată țării noastre de-a lungul anilor, menționând că proiectele care sunt la moment în desfășurare vor soluționa, dar și vor preveni un șir de probleme întâmpinate atât de cetățeni, cât și de instituțiile publice.

Menționăm că, în Republica Moldova USAID activează în baza Strategiei de Cooperare pentru Dezvoltarea Țării pentru anii 2013-2020, care prevede două obiective de dezvoltare: o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă, și majorarea investițiilor și comerțului în sectoarele-cheie, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus