Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.12.2019

Pe parcursul săptămânii precedente de pe străzile din capitală au fost evacuate 90 de gherete

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii precedente de pe străzile din capitală au fost evacuate 90 de gherete, care comercializau produse de tutungerie în preajma instituțiilor educaționale și medicale, precum și unități care aveau actele de amplasare expirate.

Despre rezultatele intervențiilor privind evacuarea gheretelor au raportat luni pretorii de sector, în cadrul ședinței operative serviciilor municipale. În perioada de referință cele mai multe unități care comercializau produse de tutungerie au fost evacuate din sectoarele Râșcani, Botanica și Ciocana, peste 20 în fiecare sector.

Cu toate acestea, pretorii au raportat despre situații când de facto, în chioșcuri nu se vând țigări, dar la solicitare, cumpărătorii au putut achiziționa produsele respective.

Totodată, mai mulți agenți economici, proprietari de gherete s-au conformat solicitărilor autorităților locale și au scos din comerț produsele din tutun.

În context, primarul general, Ion Ceban s-a arătat mulțumit de activitatea preturilor de sector privind evacuarea gheretelor problematice, declarând că astfel aspectul estetic al orașului este mai plăcut, dar și din punct de vedere al sănătății oamenilor este mai bine. De asemenea, edilul a chemat agenții economici vizați să nu speculeze cu problemele oamenilor în etate. „Dacă Dvs., n-aveți grijă de aceste persoane, atunci noi vom avea grijă de ei. Însă legea trebuie respectată", a subliniat Ion Ceban.

E de menționat că poziția municipalității vizavi de gheretele din preajma școlilor și instituțiilor medicale rămâne aceiași: cei care încalcă legea, să fie sancționați. Mai mult, autoritățile publice locale vor stabili un concept unic privind aspectul gheretelor, precum și politica de amplasare a acestora. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus