Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2019

Moldova va prezenta în scurt timp Comisiei de la Veneția proiectul de lege ajustat privind reforma Curții Supreme de Justiție și Procuraturii

Moldova va prezenta în scurt timp Comisiei de la Veneția proiectul de lege ajustat privind reforma Curții Supreme de Justiție și Procuraturii

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept. Premierul a felicitat oficialul cu ocazia realegerii în funcția de Președinte al Comisiei de la Veneția și i-a urat un mandat reușit.

Subiectul central al discuțiilor a vizat implementarea reformei justiției în Republica Moldova. În context, Prim-ministrul a confirmat că aceasta este prioritatea numărul unu a Guvernului.

Premierul l-a informat că Executivul a luat act de Opinia Comună Interimară a Comisiei de la Veneția și Directoratului General Drepturile Omului și Statul de Drept al CoE pe marginea Legii privind reforma Curții Supreme de Justiție și Procuraturii. Premierul a menționat că Proiectul de lege ajustat va fi prezentat în scurt timp pentru adoptarea Opiniei finale în cadrul sesiunii Comisiei de la Veneția din martie 2020.

Șeful Executivului a apreciat înalt importanța dialogului între Republica Moldova și Comisia de la Veneția, și a menționat că mizează în continuare pe asistența Comisiei în procesul de realizare a reformelor în sectorul justiției, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus