Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.12.2019

Ministrul Anatol Usatîi a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident ONU în Moldova

Ministrul Anatol Usatîi a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident ONU în Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, s-a întâlnit astăzi, 16 ianuarie, cu Coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Republica Moldova, Simon Springett.

Oficialii au discutat mai multe subiecte, printre cele mai importante fiind creșterea economică durabilă, dezvoltarea socială incluzivă și echitabilă, implementarea programelor care ar motiva reprezentanții diasporei să revină acasă, precum și implementarea programelor privind educația financiară.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a discutat despre Programul-cadru de țară al Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială pentru Republica Moldova (2019-2023), care oferă posibilitatea de a atrage în total până la 30 milioane de euro în dezvoltarea industrială incluzivă și sustenabilă a țării. Cadrul de activitate comună este structurat pe trei componente: consolidarea competitivității industriale, accesul la piețe, inovațiile și promovarea investițiilor; ocuparea productivă a forței de muncă în comunitățile rurale și stimularea antreprenorialului; energetica sustenabilă și managementul de mediu.

Ministrul Anatol Usatîi a mulțumit Coordonatorului Rezident al ONU, Simon Springett, pentru sprijinul acordat țării noastre de-a lungul anilor, menționând că pentru Republica Moldova expertiza și asistența tehnică a ONU este indispensabilă în realizarea obiectivelor strategice, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus