Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-12-16/institutul-republican-interna-ional-organizeaza-o-vizita-de-studiu-la-seimasul-lituanian-pentru-repr-62201.html
Data: Dec 16, 2019 (20:38)

Institutul Republican Internațional organizează o vizită de studiu la Seimasul lituanian pentru reprezentanți ai fracțiunilor din Parlamentul Moldovei

Reprezentanța din Moldova a Institutului Republican Internațional (IRI) din SUA, în cooperare cu oficiul IRI din Lituania și Seimasul Republicii Lituania, organizează o vizită de studiu la Seimas pentru un grup de deputați și șefi de cabinet din cadrul fracțiunilor Parlamentului Republicii Moldova.

Reprezentanții Parlamentului Republicii Moldova vor lua cunoștință de sistemul parlamentar al Lituaniei, de procesul de reformă în cadrul Legislativului acestei țări, de experiența lituaniană privind integrarea europeană și armonizarea legislației, de performanțele în domeniile mediului și agriculturii.

Delegația va avea întrevederi de lucru cu reprezentanți ai Comisiei permanente pentru afaceri rurale și Comisiei pentru mediu, cu oficiali ai Ministerului Agriculturii și ai autorităților publice locale, vor efectua vizite la întreprinderi agroindustriale. De asemenea, vor avea discuții cu reprezentanți ai fracțiunilor din legislativul Lituaniei.

Vizite la Parlamentul Lituaniei sunt organizate de IRI pentru deputați și funcționari ai Parlamentului Republicii Moldova începând cu anul 2010, fiind o oportunitate reușită de a lua cunoștință de bunele practici privind organizarea și activitatea forului legislativ, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Din delegație fac parte deputații Stela Macari, membru al Comisiei economie, buget și finanțe, membru al Fracțiunii ACUM, Platforma DA; Ghenadie Verdeș, membru al Comisiei mediu și dezvoltare regională, membru al Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM); Reghina Apostolova, vicepreședintele Comisiei Administrație Publică, Fracțiunea Partidului ȘOR; Galina Sajin, membru al Comisiei Mediu și Dezvoltare Regională, membru al Fracțiunii PAS, Blocul ACUM; Mihail Paciu, membru al Comisiei Agricultură și Industrie Alimentară, membru al Fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). De asemenea, participă șefi de cabinet sau consilieri ai fracțiunilor parlamentare.