Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.12.2019

Directorul CNA participă la Conferința Statelor Părți a convenției Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției, în Abu Dhabi

Directorul CNA participă la Conferința Statelor Părți a convenției Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției, în Abu Dhabi

O delegaţie a Centrului Naţional Anticorupţie, condusă de directorul CNA Ruslan Flocea, se află, în aceste zile la Abu Dhabi, unde şi-a început lucrările cea de-a 8-a sesiune a Conferinței Statelor Părți la Convenția Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției. Evenimentul a debutat cu un apel la eforturi avansate pentru prevenirea și combaterea corupției, iar dezbaterile care urmează se vor axa pe subiectele-cheie în contextul implementării Convenției, recuperării bunurilor, cooperării internaționale, prevenirii și asistenței tehnice.

Pe parcursul celor cinci zile, urmează să fie discutate mai multe rapoarte tematice pe marginea Mecanismului de evaluare a implementării Convenției. Unul dintre acestea, "Bunele practici și experiențe, precum și măsuri relevante aplicate de Statele părți urmare completării evaluărilor de țară, inclusiv informația privind asistența tehnică", relevă că 169 state au completat sumarele executive în cadrul primului ciclu de evaluare. Dintre acestea, 90% au raportat întreprinderea eforturilor de reformă legislativă, 71% au remarcat că procesul de evaluare a contribuit la identificarea deficiențelor în sistemele de luptă împotriva corupției, apreciind impactul pozitiv al Mecanismului pentru eforturile naționale.

Conferința Statelor Părți la Convenția ONU Împotriva Corupției a fost stabilită în articolului 63 din Rezoluția 58/4 din 31 octombrie 2003, în scopul consolidării capacităților și a cooperării dintre Statele Părți, pentru a obține obiectivele Convenției și pentru a promova evaluarea implementării acesteia.

Până în decembrie 2019, Convenția Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției a înregistrat 140 state semnatare și 186 ratificări.

La fiecare doi ani, statele părți se întâlnesc pentru a revizui punerea în aplicare a Convenției și pentru a discuta modul în care statele pot aborda mai bine corupția. Întâlnirea reunește peste 1.300 de participanți din țări din întreaga lume.

Potrivit CNA, deplasarea la Conferință a fost sprijinita de PNUD si Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus