Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-12-15/drumul-chishinauunghenisculeni-va-fi-dat-in-exploatare-la-finele-lunii-august-2020-62178.html
Data: Dec 15, 2019 (19:37)

Drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni va fi dat în exploatare la finele lunii august 2020

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat ieri șantierul de construcție a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni pe o lungime totală de 18 km. În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 60% și a mai rămas de construit tronsonul din orașul Strășeni și Vatra.

Premierul s-a interesat cum decurge reconstrucția drumului și dacă sunt respectate toate normele de calitate. Reprezentantul companiei constructoare l-a asigurat pe premier de calitatea lucrărilor și a menționat că drumul reabilitat va fi dat în exploatare la finele lunii august 2020.

Responsabilii companiei constructoare au solicitat de la Executiv susținere în impulsionarea procesului de înlocuire a pilonilor rețelei electrice de distribuție, pe segmentul satului Vatra. Șeful Guvernului a transmis această sarcină ministrului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit contractului, drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni urma să fie dat în exploatare încă în anul 2016 și pe motivul întârzierii, compania constructoare suportă sancțiuni. Costul proiectului este de peste 23 de milioane de euro și lucrările vor fi încheiate în anul 2020, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.