Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-12-13/serviciul-fiscal-de-stat-verifica-activitatea-taximetri-tilor-in-cadrul-ac-iunilor-planificate-pentr-62159.html
Data: Dec 13, 2019 (20:02)

Serviciul Fiscal de Stat verifică activitatea taximetriștilor în cadrul acțiunilor planificate pentru luna decembrie

Serviciul Fiscal de Stat de comun cu Agenția Națională Tranport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare au verificat activitatea trasnportatorilor de pasageri din regim taxi.

După ce agenții de circulație au „tras pe dreapta„ un șir de mașini de taxi, aceștia au fost verificați dacă activează legal, dacă eliberează bonul de casă, dar și dacă nu au alte abateri de la legislație.

Menționăm, că acțiunile de astăzi fac parte din planul de verificări pentru luna decembrie.

În acest context, SFS reieterază agenților economici despre faptul că în perioada lunii decembrie 2019 vor fi supuși verificărilor, prin prisma controalelor fiscale, prin metoda verificării operative.

Verificărilor sunt supuse următoarele genuri de activitate:

    - prestarea serviciilor de transport auto de pasageri, inclusiv în trafic național în regim de taxi, pe rute urbane/interurbane și în trafic internațional;

   - prestarea serviciilor de alimentație publică;

   - desfășurarea comerțului electronic;

   - prestarea serviciilor de operațiuni de schimb valutar.

Scopul acestor acțiuni este sporirea nivelului de informare și conformare a contribuabililor, combaterea fenomenului de neutilizare a echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar și a altor încălcări ale legislației în vigoare.

În total, în perioada ianuarie – noiembrie 2019 au fost efectuate 1 695 controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport rutier de pasageri în regim de taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 434,4 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 1, 64 milioane lei.

Pe parcursul perioadei lunilor februarie - noiembrie 2019 au fost efectuate 502 controale fiscale prin metoda de verificare operativă de comun cu reprezentanții MAI și ANTA, la agenții economici prestatori de servicii de transport interurban, în rezultatul cărora s-au stabilit încălcări ale legislației în 183 cazuri, fiind aplicate sancțiuni fiscale în mărime de 784 mii lei și sancțiuni contravenționale în mărime de 50,8 mii lei.