Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.12.2019

Republica Moldova va primi un sprijin financiar de 61 mln euro pentru dezvoltarea sistemului electroenergetic

Republica Moldova va primi un sprijin financiar de 61 mln euro pentru dezvoltarea sistemului electroenergetic

Republica Moldova va primi un sprijin financiar de circa 61 mln euro de la Banca Mondială pentru dezvoltarea sistemului electroenergetic. Comisia politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Acordul de finanțare are drept scop asistarea țării noastre în construcția, echiparea și punerea în funcțiune a interconectării electrice dintre Republica Moldova și România, ceea ce va contribui la sporirea eficienței și securității aprovizionării cu energie electrică a consumatorilor din Republica Moldova.

Împrumutul în valoare de 61 mln euro, oferit de Banca Mondială, va fi utilizat pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene Vulcănești – Chișinău. De asemenea, urmează a fi construit un nou sediu pentru Moldelectrica, inclusiv un centru nou de dispecerat, să fie modernizat sistemul de management electric, precum și să fie instalat un nou sistem de management al contorizării.

Ministerul economiei și infrastructurii va asigura supravegherea și responsabilitatea generală pentru implementarea proiectului.

Acordul de finanțare a fost semnat la Chișinău, pe data de 26 septembrie 2019, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus